Printers

Printers

Ben je toe aan een nieuwe printer, en wil je weten welke er het beste bij jouw past en wat je er allemaal mee kan doen. Let dan vooral op bij de aanschaf of je veel tekst of foto’s, en op welk formaat je af wil drukken. Komt het voor dat je ook wel eens een kopie van een document of foto wil maken. Zou het prettig zijn als de printer ook beschikt over een scanner. Wordt de printer priv√© of juist voor kantoor gebruikt.

Hou bij de aanschaf van een printer hier rekening mee zodat je niet onverwachts net iets niet kan met je nieuwe aanschaf. Misschien maakt onderstaande voorbeelden je keuze iets gemakkelijker met de keuze van de printer.

Er zijn diverse verschillende type printers:
Zwart wit in een inkjet of laser uitvoering
Kleur in een inkjet en laser uitvoering

Zwart-wit

Met een zwart-wit printer kom je meestal al een heel eind als je verder geen foto’s of mooie folders wil printen. Meestal worden deze gebruikt als het om enkel en alleen tekst gaat. De kosten per afdruk zijn van de zwart wit printers ook een stuk lager als een kleuren afdruk. Je maakt ook maar gebruik van een inkt cartridge of toner.

Kleur

Wil je tekstdocumenten met een afbeelding in kleur afdrukken, ga dan een stapje verder een kies voor een kleuren printer.
Hierbij is de keuze afhankelijk van welke eisen je stelt aan een afdruk. Druk je regelmatig b.v. foto’s af op gewoon of speciaal fotopapier of komt dat maar af en toe is voor in een document. Een laser printer kan een mooie foto afdrukken als begeleiding in een tekst document, maar echt goed resultaat voor je kleuren foto behaal je door deze af te drukken met een inkjet ( cartridge systeem ) printer